googlea9e8774a0ac79cc5.html

Door Jobien Wind 

Het zijn roerige tijden. Markten veranderen, bij sommige zelfstandig ondernemers gaat het goed, bij anderen juist niet. Er worden minder bedrijven gestart, maar er raken ook meer werknemers hun baan kwijt die noodgedwongen overwegen een bedrijf te starten. Veel mensen en bedrijven houden hun hand op de knip, waardoor veel zelfstandig ondernemers harder aan het werk moeten om oude en nieuwe klanten binnen te halen en/of houden.

Tijd voor een toekomstvisie, een droom! Waar wil je staan over 5 jaar, hoe zien je bedrijf en je persoonlijk leven er dan uit? Uit die visie, in combinatie met waar je nu staat, volgen de logische stappen die je nu kan en moet zetten om je droom realiteit te maken.

Als hulpmiddel heb ik, Jobien, een verhaaltje ingesproken, een geleide fantasie die je aan de hand neemt om je toekomstvisie meer handen en voeten te geven. 12 jaar geleden heb ik zelf zo’n geleide fantasie gedaan, tijdens mijn opleiding voor het vak bedrijfsadviseur bij De Eigen Zaak. Na afloop moesten we dat met elkaar delen en dat vond ik erg eng, want ik zag mezelf als adviseur bij De Eigen Zaak. Ik zat in het voormalige pand op de Rijnkade in Arnhem, ik werkte met klanten en was een waardevol onderdeel van het team van De Eigen Zaak. In feite zat ik in de groep te solliciteren.

Het gevolg: ik heb stage gelopen en ben langzaam ‘ingestroomd’ bij De Eigen Zaak. Na 3 jaar gaf ik trainingen, veranderde de inhoud van trainingen, begeleidde ik ondernemers en was ik de opleider van de nieuwe adviseurs bij De Eigen Zaak. Kortom, het klopte!
Nu net heb ik de geleide fantasie weer zelf geluisterd en me mee laten nemen. Eerst moest ik over de gêne heen dat ik mezelf hoorde, die rare r, de rustige stem, de klemtoon, waar is het achtergrondmuziekje etc. Na 2 minuten ben ik nog een keer overnieuw begonnen en heb ik de hele 7 minuten uitgezeten en mezelf weer toegestaan om te dromen, om mijn onderbewuste beelden naar boven te laten komen. Wat komt eruit? En let op, ik vind het alweer spannend om het te delen…

Over 3 jaar is De Eigen Zaak een landelijk werkend bedrijf en staat de kern nog steeds: stimuleren van ondernemerschap en bloeiende ondernemingen.
Ik zelf combineer mijn talenten als coach~adviseur~trainer met mijn kennis van ondernemen en het bijeen brengen van uitvoerende partijen uit het grote netwerk van De Eigen Zaak. We zorgen ervoor dat de ambitieuze zelfstandig ondernemer kan groeien. We begeleiden grote organisaties met het ontwikkelen van ondernemende werknemers.

Met behulp van dit beeld, weet ik nu ook welke prioriteiten ik ga stellen in alle taken die op me liggen te wachten. En welke stappen nu zinnig zijn en me dichter bij mijn doel brengen. Dat ruimt op! Heerlijk.

Ik daag jullie uit, luister naar deze geleide fantasie en zet je toekomstbeeld in een reactie op deze blog. Als je het wereldkundig maakt, kun je niet in besluiteloosheid blijven zitten en kom je in beweging!