googlea9e8774a0ac79cc5.html

Door Joep Everts, muzikale trainer en coach, en slagwerker www.klanklichaam.nl

Ik merk dat ik een ambivalente houding t.o.v. geld heb: ik vind het fijn geld te hebben, maar wil er eigenlijk zo weinig mogelijk mee te maken hebben… Waar komt deze houding vandaan? En is het wel effectief?
Om met de laatste vraag te beginnen, het is zeker niet effectief! Geld is gewoon een factor, in ieders leven, en zeker in mijn 6-jarig bestaan als ondernemer. En om het onderwerp geld te omzeilen, uit te stellen, doet mijn zaak geen goed, los van de stress die het mij ook oplevert.

Ik wil ontdekken wat mijn relatie tot geld is. Een bijzonder aanpak zag ik in een youtubefilmpje van Morgana Rae.
Ik moest door een soort cultuurbarrière heen (“helemaal geweldig en lifeturning”) maar ik vond haar aanpak interessant: als ik geld als een persoon voorstel, hoe zou dan mijn relatie daarmee zijn?
Is het iemand die ik vertrouw? Is hij/zij aantrekkelijk? Krachtig? Slim? Sluw?
Als ik me er een beeld van vorm, kom ik tot verrassende inzichten. Geld is een man met een eigen verborgen agenda. Niet mijn vriend en iemand die ik niet dichtbij wil laten komen. Een duistere figuur.

Volgens Morgana moet ik mijn beeld van een ‘money monster’ veranderen naar een ‘money honey’… Een financiële minnaar. Hij houdt van mij en ik houd van hem. We kunnen samen de wereld aan!

Ik vind het ver gaan. Maar soms moet ik overdrijven om dingen voor mezelf helder te krijgen. Ik begin met het volgende beeld van mijn money honey: een ondernemende, vriendelijke maar doortastende dame. Praktisch maar ook empatisch. Ook wel aantrekkelijk eigenlijk….. Maar weer niet zo dat ik alles om me heen vergeet.

Mij zet het in ieder geval aan het denken om een gezonde relatie met geld te hebben. Om het niet te negeren, maar ook niet er afhankelijk van te zijn. Wat dat betreft net zoals een gewone relatie!

Hoe ziet jouw ‘money monster’ eruit, of jouw ‘money honey’, ik ben benieuwd!