googlea9e8774a0ac79cc5.html

Alice van der Zwaag, directeur De Eigen Zaak 

Ondernemen is ook een bijdrage leveren aan een mooie toekomst!

Persoonlijk

Al jarenlang haal ik veel inspiratie uit het begeleiden van ondernemers en het starten en groeien van bedrijven. Zelf leren en ontwikkelen is een punt wat bij mij centraal staat in mijn leven. Dit resulteerde in dit jaar, na een jarenlange samenwerking, in de aankoop van De Eigen Zaak, waarvan ik nu directeur ben. Een mooi verfrissende start die vraagt om vernieuwing van de site en het logo, ontwikkelen en aanbieden van eLearning. Opnieuw ons aanbod herijken en aanpassen aan de huidige vraag en markt en aansluiten bij waar wij voor staan. Vanaf 2005 ben ik ondernemer en werk als bedrijfsadviseur, professioneel coach, trainer, docent en belastingconsulent. Ondernemers coachen met persoonlijke en zakelijke vraagstukken. Iedere ondernemer is uniek en daar sluit ik graag bij aan. Plezier, groei, focus en oplossingsgericht werken zijn belangrijke pijlers voor succes. Natuurlijk is de definitie van resultaat, de betekenis die jij eraan geeft, ons uitgangspunt! Kernwoorden in mijn manier van werken zijn; intuïtief, professioneel, oplossingsgericht, aansluiten, betrokken, uitdagen met humor en versterken van plezier in ondernemen.

Aanpak

Ik denk mee, informeer, daag uit, bied nieuwe inzichten, vat samen en breng je naar de kern waar het om gaat en vandaar uit zet je stappen. Stappen naar groei.  Zodat je een helder visie ontwikkelt, passende en haalbare doelen hebt waar je mee aan de slag kan. En daarna volgt de uitvoer, evaluatie en indien nodig bijsturing op weg naar groei! Stap voor stap, op het tempo waar jij je goed bij voelt en wat voor jouw ondernemen leuk maakt.

Sterke punten
  • Professionele kennis als coach, bedrijfsadviseur en belastingconsulent
  • Coaching van ondernemers en bedrijven die een extra steuntje in de rug nodig hebben
  • Structureren, analyseren en ben creatief in het zoeken naar oplossingen die werken
  • Nuchter en no-nonsense. Kan zaken duidelijk en eenvoudig uitleggen
Specialisme

Ik ben een allround adviseur, belastingconsulent en ondernemerscoach en heb affiniteit met de doelgroep binnen het kleinbedrijf: vakmensen, zorg- en (zakelijke) dienstverleners die starten en/of willen groeien met hun onderneming, advies op financieel of fiscaal vlak nodig hebben of op persoonlijk vlak hulp willen inschakelen. Onderwerpen waar het meest naar gevraagd worden zijn; fiscaal advies, conflict oplossen, grip op financiën, administratie, bedrijfsbeleid, plannen, schrijven van een ondernemingsplan en financieringsaanvraag, marketing, acquisitie, calamiteitenplan en coaching bij persoonlijke vraagstukken.